Granngården djurbutik

Granngården djurbutik

Så lär du kinkig hund bli matglad

Många hundar är kräsna i maten. Gäller det även din vovve? Här ger vi dig 3 tips för att få din kinkiga hund att äta bättre och blir mer förtjust i maten.

  1. Välj ett smakrikt foder

Hitta ett foder som är anpassat efter just din hunds aktivitetsnivå och ålder, så att hunden får i sig allt den behöver i sitt dagsintag. Även hundar har favoritsmaker så välj ett foder som tilltalar din hund rent smakmässigt. En riktlinje är att det ofta är ett foder med så mycket färska råvaror som möjligt.

  1. Värdera matstunden

Ge mat efter morgonpromenaden när magen kommit igång efter natten, då brukar aptiten vara bättre. Ett annat alternativ är att ge mindre portioner och inte heller låta din hund ha fri tillgång till mat. Och se alltid till att servera maten under en lugn stund.

  1. Berika matskålen

Lägg till något gott i matskålen. Det kan vara att du blandar i grönsaker eller smakrikt våtfoder, men också att du serverar maten på något annat sätt. Lägg till exempel fodret i en aktivitetsboll eller använd det som belöning vid träning, då blir matstunden roligare.

Källa: Fanny Gerlash, foderambassadör för Granngården

3 tips när du ska välja mat till din hund

Torrfoder, färskfoder, frysfoder, våtfoder – ibland kan det kännas som en djungel att välja. En fingervisning är att rätt hundfoder är bra för magen och ger hunden all den näring den behöver. Här är 3 tips att tänka på.

Våga prova

Vilken hundmat du bör välja beror på din hunds aktivitetsnivå och ålder, så att det täcker upp för just din hunds unika förutsättningar. Låt gärna hunden prova olika sorter men tänk på att blanda upp det nya fodret med det förra i början, för att låta magen hinna vänja sig.

Välj dosering efter aktivitetsgrad

En hund som är ute och tränar mycket har ett större behov av ett energirikt foder än till exempel en lite mindre hund. På de flesta hundfoderförpackningar står det hur du ska dosera efter hundens vikt och aktivitetsgrad, läs dem noga och anpassa sedan efter vad du märker att din hund mår bäst av.

Kom ihåg efterrätten

Hundgodis och tuggben gör din hund glad, samtidigt som själva tuggandet är en lugnande sysselsättning som kan ge friskare tänder. Bra och nyttigt hundgodis innehåller också viktiga näringsämnen som vitaminer och mineraler och blir ett extra tillskott. Alltid uppskattat av de fyrbenta!

Erbjudande via Hundguiden

Köp hundfoder på granngården.se eller i butik. Granngården erbjuder smakgaranti för att du ska känna dig lugn med att prova ett helt nytt foder. Tryggt och enkelt för dig och din fyrbenta vän.

www.granngården.se

Mer läsning