MIMsafe hundburar

MIMsafe hundburar

Hundsäkerhet i världsklass

MIMsafe är ett svenskt företag som varje dag arbetar för att rädda liv.

MIMsafes hundburar klarar kollisioner från alla håll. Krocktesterna utförs på det statliga oberoende forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden.Materialvalet tillsammans med hur burarna är byggda är ett resultat av mångårig forskning och utveckling.

– VarioCage – är vår storsäljare och ska placeras mot baksätets ryggstöd i bagageutrymmet, ingen annanstans. Bilarnas ryggstöd är nämligen förstärkta till skillnad från framsätena. Dessa burar skyddar inte bara hunden utan även passagerarna som sitter i baksätet vid en kraftig påkörning bakifrån. Detta på grund av att buren trycks ihop med hjälp av teleskoprör samt inbyggda krockzoner som gör att det inte finns någon risk för att buren knäcker ryggstödet eller att delar av buren skär igenom baksätet och skadar passagerarna.

Vi tänker på hela transportsäkerheten när vi bygger våra produkter.

Vi tillverkar vårt universalnät – VarioBarrier – som även det är byggt i samma material som tar upp energi vid en kollision och som förhindrar att djur eller annan last kastas in bland passagerarna i bilen. MIMsafes grind – VarioGate – kommer väl till pass om man har riktigt stora hundar som inte får plats i en bur och är även den byggd i samma energiabsorberande material.

MIMsafe har även burar för de allra största och minsta hundarna; – MultiCage -och – Care2 -.

Erbjudande via Hundguiden

MIMsafes kunder finns över hela världen.

www.mimsafe.com

Mer läsning